Nieuws

Samen voor ónze jeugd

Naar overzicht

Iedere jeugdige heeft talent – en iedere jeugdige heeft een perspectief. En dat perspectief moet boven alles gaan! Gewoon omdat ieder kind daar recht op heeft – en omdat we als samenleving ieder talent keihard nodig hebben. Alleen samen slagen we erin dat ook echt waar te maken. Hoogste tijd voor verhalen uit de praktijk. Om te laten zien dat er veel goed gaat, maar ook om te laten zien dat het echt niet altijd ingewikkeld hoeft te zijn het samen nog veel beter te doen. Een moment van reflectie, zodat we ieder vanuit onze eigen rol en verantwoordelijkheid na kunnen gaan hoe we samen écht het verschil kunnen gaan maken voor waar we het allemaal voor doen; want ónze jeugd maakt ónze toekomst!

Vanuit deze ambitie organiseert D3, Dromen Durven Doen!, een inspirerend en verrassend theatercollege met Friso van Doesburg en Mascha Struijk. Dit omdat D3 dit jaar 5 jaar bestaat en dit moment aan wil grijpen om met alle professionals en samenwerkingspartners het gesprek aan te gaan over wat werkt in de praktijk en wat we van hieruit kunnen versterken. Laten we elkaar vinden vanuit ambitie, perspectief en succes, in plaats van de problemen uit te vergroten en te problematiseren. We moeten allemaal anders kijken, een andere bril op; alleen dan kunnen we goed invulling geven aan de toekomst van onze jeugd. En dat doen we uiteraard door samen te blijven Dromen over het zou moeten zijn, samen te blijven Doen om dat ook te bereiken en samen te Durven het onbewandelde pad te kiezen als dat nodig is. In het belang van onze jeugdigen. Dromen, Durven Doen!

Voor wie
Het Theatercollege is voor professionals, ervaringsdeskundigen, beleidsmakers en bestuurders betrokken bij de zorg voor jeugd.

Over
Friso van Doesburg, ervaringscoach en auteur van het boek ‘Uit Huis’, neemt je mee in zijn ervaringsverhaal in de jeugdzorg vol met muziek en anekdotes over wat er anders kan en moet in de zorg voor de jeugd. Na de pauze creëert Mascha Struijk, bekend ‘Professional vanuit je hart’, ruimte voor reflectie op de verandering in de zorg voor de jeugd. Een middag vol inspiratie, enthousiasme en vakmanschap.

Waar en Wanneer?
Op donderdag 16 november 2023 – start 13.30 uur tot 17.00 uur – locatie Gruitpoort in Doetinchem. 

Wil je erbij zijn?
Er is nog een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Mocht je geïnteresseerd zijn en aan willen sluiten meld je dan snel aan via contact@d3.nl.