Nieuws

In gesprek met Mucahit – ‘Dit is wat bij me past.’

Naar overzicht

In gesprek met..

Van leerling tot volwaardig medewerker in één jaar tijd. Het is mogelijk bij D3! Mucahit Yilmaz werkt op locatie Bosvilla in Hoenderloo (doelgroep 12-18 jarigen). We vragen hem het hemd van het lijf.

Wanneer ben je begonnen bij D3?
“In januari 2022 ben ik als leerling vanuit opleiding Social Work bij D3 begonnen. Met als doel om het hele reilen en zeilen binnen de jeugdzorg te leren. Inmiddels ben ik doorgegroeid als vaste medewerker.”

Hoe was jouw startperiode?
“Ik kreeg direct alle steun en hulp van collega’s. Ik heb me daardoor heel veilig gevoeld als leerling zijnde, wetende dat er altijd iemand is die ondersteunt als dat nodig is. Ik ervaar heel veel support om me heen. Iedereen leefde met me mee en wilde dat ik zou slagen. Super fijn gevoel! Dat had ik nog niet eerder meegemaakt. Mijn collega’s staan echt naast me en zijn bereid te helpen.”

Het eerste jaar van de opleiding zit erop. En nu?
“Ik ga nu starten met het EVC-traject, het Ervaringscertificaat. Met andere woorden, dan laat je je werkervaring officieel erkennen. Je laat zien welke ervaring en kennis je hebt opgedaan in een jaar tijd, om vervolgens door te ontwikkelen en als een volwaardig medewerker mee te draaien.”

Hoe gaat de samenwerking in jouw team?
“Ons team in Hoenderloo bestaat uit tien personen. We willen samen iets moois neerzetten. Samen ontdekken en verbeteren. Mijn collega’s zijn heel belangrijk. Ze geven me het gevoel dat ze achter me staan. Mocht ik een fout maken, dan geven ze feedback. Niet om mij af te kraken, maar om mij te helpen groeien. Het is bijna een familieband te noemen. Dat maakt dat ik zin heb om hier te werken.”

Waar ben je trots op?
“Ik ben trots op mijn ontwikkeling en hoe het proces is verlopen. Toen ik hier als leerling binnenkwam, wist ik niet dat ik een jaar later hier zou staan en zou doorgroeien tot volwaardig medewerker. Ik heb diverse cursussen gevolgd en nu ga ik het EVC-traject in. Het voelt bijna onwerkelijk! Door mijn eigen levenservaring ben ik gaan beseffen dat ik andere jongeren wat wil meegeven. Meegeven wat ik zelf heb mogen ervaren en hen klaarstomen om goed te functioneren in de maatschappij. Ik heb zelf ook veel vrijwilligerswerk bij Stimenz gedaan, vanuit daar kreeg ik steeds meer interesse in dit vakgebied. Ik vind het leuk en belangrijk om jongeren te inspireren. Sinds kort geef ik bijvoorbeeld ook gastlessen op scholen, over wat er allemaal op je pad kan komen, denk aan fraude en sexting. En hoe je daar dan verstandig mee omgaat. Omdat ik zelf ook nog jong ben, maak ik snel verbinding met deze jongeren. Het is mooi om hen dingen bij te brengen.”

Hoe zie je jouw toekomst?
“Voordat ik de opleiding Social Work deed, werkte ik als automonteur en ik heb een eigen cafetaria gehad. Het was een enorme zoektocht. Nu heb ik echt gevonden wat bij me past. Dit wil ik de komende 40 jaar blijven doen!”

 

Terug naar de nieuwsbrief